• 13 głosów - średnia: 4.62
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto głosował?
JABuECZNIQ v2
Rodzaj przepisuAutorski Sprawdzony
#1
   
Baza VPG 50/50
Czas leżakowania > 14 dni

Przepis
Nazwa aromatu Stężenie
Apple Pie TPA15%
Bavarian Cream TPA2%
Ethyl Maltol TPA5%
[Obrazek: 15284004_1157307764304807_90635058660960...e=58B42095]
[-] 5 użytkowników polubiło ten post:
  • habek, Mr. Trololo, quse, sum1999, Xympo
Niedostępny
  Odpowiedz
#2
Jak dla mnie super szarlotka niczego w niej nie brakuje.
Ja tu tylko wapuje.  Big Grin
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • thorn_pl
  Odpowiedz
#3
W piątek namieszałem sobie 50 ml - dziś spróbowałem - smaczy obiecująco dziś a co będzie za 10 dni - mniam
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • thorn_pl
  Odpowiedz
#4
Świetny ten liquid. Fajny smak, który, co bardzo ważne, nie nudzi się przy dłuższym wapowaniu. Jedyny problem to że na jednej butelce aromatu jabłkowego się długo nie pociągnie. Wink
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • thorn_pl
  Odpowiedz
#5
Cierpliwie odczekałem 3 tygodnie i 2 dni. Nawet nie spróbowałem po drodze (podziwiajcie silną wolę). Werdykt: pycha. Do gorącej herbatki czarnej jak znalazł. Jak ogarnę jak się powinno setup z celulozy poprawnie robić powinno być jeszcze lepiej Wink
Będę warzył następną butlę (dobrze, że od razu zrobiłem 50 ml) Smile
[Obrazek: syg_pnlfb.jpg] [Obrazek: oCsg6WP.png?1]
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • thorn_pl
  Odpowiedz
#6
Ja aż tyle nie doczekałem - tylko 17 dni i wczoraj cały dzionek dymiłem!!
Pycha - na pewno jeden z podstawowych soczków!!
Też zrobiłem 50ml ale po drodze ze 20ml poszło. Mam już jednak kolejny aromat na dużą porcje w sam raz!!
Polecam - smak nie nachalny - z każdym dymkiem chce się więcej!!
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • thorn_pl
  Odpowiedz
#7
W potrzebie otwarłem soczek po tygodniu i jest "vapowalny", ale radzę odczekać po lepsze doznania smakowe Wink
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • thorn_pl
  Odpowiedz
#8
Ja nastawiłem 24 stycznia 50 ml przegryzał się jakieś 15 dni wszystko zrobione według przepisu i jeśli chodzi o smak bardziej bym powiedział że to jest smak tej kruszonki i ciasta niż jabłka a nie ukrywam że takiego połączenia Jabłko+ciasto się spodziewałem....hmmm czy autor przepisu może się wypowiedzieć czy to taki właśnie miał być efekt w sensie smak kruszonki?Czy może powinienem pozwolić żeby dojrzewał dłużej w ciemnych czeluściach mojej spiżarni z soczkami Smile

Odnoszę takie wrażenie ze bavarian cream zabił smak jabłuszka...nie ukrywam że pomimo tego sporo już wychmurzone
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • czucz
  Odpowiedz
#9
(09.02.2016, 19:52)Marcin1982 napisał(a): Ja nastawiłem 24 stycznia 50 ml  przegryzał się jakieś 15 dni wszystko zrobione według przepisu i jeśli chodzi o smak bardziej bym powiedział że to jest smak tej kruszonki i ciasta niż jabłka a nie ukrywam że takiego połączenia Jabłko+ciasto się spodziewałem....hmmm czy autor przepisu może się wypowiedzieć czy to taki właśnie miał być efekt w sensie smak kruszonki?Czy może powinienem pozwolić żeby dojrzewał dłużej w ciemnych czeluściach mojej spiżarni z soczkami Smile

Odnoszę takie wrażenie ze bavarian cream zabił smak jabłuszka...nie ukrywam że pomimo tego sporo już wychmurzone

Zgadzam się w 100% uciekł smak jabłka, który moim zdaniem powinien być przewodnim smakiem w tymże soczku  Wink co nie znaczy, że nie smakuje jest bardzo dobry wciągający za sprawa bavarian cream  Wink ps. mieszanka próbowana po 30 dniach
[-] 1 użytkowników polubiło ten post:
  • Marcin1982
  Odpowiedz
#10
Szkoda że pozbyłem się aromatu zielone jabłuszko myślę, że parę kropel by nie zaszkodziło  Wink Choć muszę przyznać chwała autorowi tego przepisu Smile jest naprawdę przepyszny JABuECZIQ  Pycha
[-] 2 użytkowników polubiło ten post:
  • Marcin1982, thorn_pl
  Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  JABuECZNIQ thorn_pl 1 1,016 12.01.2016, 19:00
Ostatni post: loyeros

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości