Dalsze losy forum

Dyskusja na temat działania forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
venres
Kontakt:

Dalsze losy forum

Post autor: venres »

Hej,
jak wielu z was zauważyło forum od dłuższego czasu umiera. Najpierw premixy rozleniwiły ludzi, następnie praktycznie wymiotło wszystkie znane nam marki aromatów z rynku a teraz akcyza. Od samego początku mieszanie było tańsze i lepsze, ale z czasem stało się coraz trudniejsze dla nowych użytkowników. Także trzeba podjąć decyzje co dalej z forum. Grudniu kończymy 7lat działalności i w tym samym miesiącu kończą sie opłacone usługi. Według mnie mamy takie opcje:

-Wraz z końcem roku zamykamy forum
-Wrócimy do pierwotnej formy czyli "blog" tylko do czytania
-Startujemy od nowa w innej formie (np. forum głównie o e-papierosach), ale mamy już salon i wymarły trawnik, więc nie wiem czy jest sens
Awatar użytkownika
bulit73

Re: Dalsze losy forum

Post autor: bulit73 »

Chyba niestety 7 tłustych lat się skończyło.

Forum głównie o e-papierosach nie ma racji bytu. Przy dość prężnie działającym salonie, bez szans.
Blog do czytania? Chyba też słaby pomysł.

Może start w innej formie? Tylko jakiej?

Z przykrością ale chyba trzeba będzie forum zamknąć.
pHarel2403

Post autor: pHarel2403 »

Szkoda, bo fajnie tu było. Cała masa przepisów, informacji, mądrości i wygłupów :P Szkoda taką wiedzę puścić w niepamięć.
Awatar użytkownika
venres
Kontakt:

No niestety ale jak widać po tym temacie zainteresowanie jest naszym forum jest małe... Jednak na pewno tego nie usunę, kopię będe miał na dysku. Za dużo czasu, pieniędzy i serca w to włożyłem :(
Awatar użytkownika
bulit73

Post autor: bulit73 »

venres pisze: 02 lis 2022, 20:40 Za dużo czasu, pieniędzy i serca w to włożyłem :(
Nie tylko Ty :D
Szkoda ale chyba lepiej dobić umierającego, niż patrzeć na jego agonię.
Awatar użytkownika
VLAD

Post autor: VLAD »

Zastanawiam się czy rzeczywiście powodem jest rozleniwianie przez premixy. Częściej ostatnio mam wrażenie, że mieszanie sprawia trudności, nie ważne jakiej natury. Na e-Liquid Recipes jest już 150tys przepisów, tylko wczoraj przybyło ze 20, czyli mieszanie na świecie nie umarło. Też mi się znudziło wchodzenie tu, kiedy widzę, że ktoś coś raz na miesiąc skrobnie. Ja cały czas tworzę, ostatnio na Inawerzę i 1000 smaków świata, bo najtaniej, bo finanse też nie pozwalają szaleć z aromatami po 20zł. Fajnie będzie jak przynajmniej będzie dostęp do przepisów na blogu. Przeleciałem ostatnio wszystkie deserowe, teraz czas na owocowe.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

pHarel2403

Post autor: pHarel2403 »

Inawera do tanich nie należy, Select jest dużo tańszy i też ma dobre smaki, edycja "Salonu" jest dosyć ciekawa ale droższa.
Awatar użytkownika
michaelred

Post autor: michaelred »

Siema. VAPE Fajnie, ze forum znowu dziala. Ostatnio jak wchodzilem to strona nie dzialala i forum tez. Widze, ze ruch niewielki ale przynajmniej stare tematy mozna poczytac:)
Awatar użytkownika
venres
Kontakt:

Tak, kilka osób pisało do mnie czy mam kopie bo pojawiło się sporo ciekawych przepisów więc zdecydowałem się uruchomić forum na nowo, ale już bez ciśnienia na to czy jest tutaj ruch czy nie.
Awatar użytkownika
miniek1

Post autor: miniek1 »

Jaka tu cisza....:/ Zaglądam co jakiś czas i zero zmian. Ale dobrze @venres że jest chociaż to, taki pamiętnik i ściągawka :)
ODPOWIEDZ