Owoc z chłodzikiem

Zbiorcze tematy nie pasujące do działów powyżej.
ODPOWIEDZ
LeonardoB

Owoc z chłodzikiem

Post autor: LeonardoB »

Hejka, mam pytanie dotyczące aromatów. Mianowicie zacząłem walczyć z chorymi cenami longfilli, próbując mieszać swoje premixy. Kupiłem początkowo aromat jakiś niszowy z vapeshopu, jakiś Select - baza 50/50, smak malina plus tam troszkę 1ml cukierków lodowych jako chłodzik, ale jako że są to aromaty niszowe to smak jest mało wyrazisty, tylko taki na końcu języka, a jako że palę dla smaku to chciałbym dopracować tą sztukę. Bardzo waham się nad firmą aromatów, Inawera, Maiart czy może Capella? Co użyć jako "chłodzik"? Czy można łączyć "słodzik" z "chłodzikiem", aby na końcu zostawał świeży, aczkolwiek słodki posmak? Skąd taki słodzik wziąć, czym to osłodzić? Skąd zamawiać na prawde intensywne i dobre w smaku aromaty?
Awatar użytkownika
bulit73

Re: Owoc z chłodzikiem

Post autor: bulit73 »

Aromaty MaiArt mogę ci śmiało polecić. Oferta jest tak duża, że na pewno coś sobie wybierzesz. Pamiętaj tylko, by stosować odpowiednie stężeni % i dać mieszankom odpowiednio długo poleżakować. Aromaty typu "Frozen", też są w ofercie.
Dobrego aromatu nie trzeba ani ochładzać ani dosładzać.
LeonardoB

bulit73 pisze: 28 maja 2022, 20:17 Aromaty MaiArt mogę ci śmiało polecić. Oferta jest tak duża, że na pewno coś sobie wybierzesz. Pamiętaj tylko, by stosować odpowiednie stężeni % i dać mieszankom odpowiednio długo poleżakować. Aromaty typu "Frozen", też są w ofercie.
Dobrego aromatu nie trzeba ani ochładzać ani dosładzać.
Kurczę chciałbym coś mieć na poniedziałek wtorek, a że nie widziałem wcześniej odpowiedzi na forum, a na maiarcie kiedy próbowałem zamówić okazało się że nie ma płatności innej niż tradycyjny przelew, który byłby dopiero zrealizowany w poniedziałek - zamówiłem aromaty również polecane tutaj, przez forumowiczów "Capella", lecz ani na stronie ani na forum nie potrafię znaleźć optymalnych stężeń dla tych smaków. Czy mógłbyś mi proszę pomóc? Aromaty to Capella Flavors Wild Cherry Flavor Concentrate with Stevia 13ml oraz Capella - Harvest Berry - 13ml. Czy te aromaty również śmiało polecisz?

,ale co do tego drugiego linki zostały usunięte, a widziałem że ktoś o to na forum pytał.
Awatar użytkownika
venres
Kontakt:

Post autor: venres »

LeonardoB pisze: 28 maja 2022, 4:18 Hejka, mam pytanie dotyczące aromatów. Mianowicie zacząłem walczyć z chorymi cenami longfilli, próbując mieszać swoje premixy. Kupiłem początkowo aromat jakiś niszowy z vapeshopu, jakiś Select - baza 50/50, smak malina plus tam troszkę 1ml cukierków lodowych jako chłodzik, ale jako że są to aromaty niszowe to smak jest mało wyrazisty, tylko taki na końcu języka, a jako że palę dla smaku to chciałbym dopracować tą sztukę. Bardzo waham się nad firmą aromatów, Inawera, Maiart czy może Capella? Co użyć jako "chłodzik"? Czy można łączyć "słodzik" z "chłodzikiem", aby na końcu zostawał świeży, aczkolwiek słodki posmak? Skąd taki słodzik wziąć, czym to osłodzić? Skąd zamawiać na prawde intensywne i dobre w smaku aromaty?
Okej, po kolei. baza 50/50 - w zależności od sprzętu trzeba dobrać proporcje glikolu/gliceryny. Jeżeli wcześniej używałeś premixów w większości jest to 30/70, czyli przewaga gliceryny. Jeżeli chodzi o firmy to wszystkie trzy mogę Ci śmiało polecić. Inawera i maiart to nasze rodzime firmy, capella z USA (ona jest najmniej wydajna). Chłodzik to coolada/ws-23. Jak najbardziej można łączyć chłodzik ze słodzikiem. Słodzik to sukraloza (Capella super sweet, TPA sweetener), jako zamiennika można użyć też etylomaltolu.

Wild Cherry Capella w okolicach 15%
LeonardoB

venres pisze: 30 maja 2022, 19:25
LeonardoB pisze: 28 maja 2022, 4:18 Hejka, mam pytanie dotyczące aromatów. Mianowicie zacząłem walczyć z chorymi cenami longfilli, próbując mieszać swoje premixy. Kupiłem początkowo aromat jakiś niszowy z vapeshopu, jakiś Select - baza 50/50, smak malina plus tam troszkę 1ml cukierków lodowych jako chłodzik, ale jako że są to aromaty niszowe to smak jest mało wyrazisty, tylko taki na końcu języka, a jako że palę dla smaku to chciałbym dopracować tą sztukę. Bardzo waham się nad firmą aromatów, Inawera, Maiart czy może Capella? Co użyć jako "chłodzik"? Czy można łączyć "słodzik" z "chłodzikiem", aby na końcu zostawał świeży, aczkolwiek słodki posmak? Skąd taki słodzik wziąć, czym to osłodzić? Skąd zamawiać na prawde intensywne i dobre w smaku aromaty?
Okej, po kolei. baza 50/50 - w zależności od sprzętu trzeba dobrać proporcje glikolu/gliceryny. Jeżeli wcześniej używałeś premixów w większości jest to 30/70, czyli przewaga gliceryny. Jeżeli chodzi o firmy to wszystkie trzy mogę Ci śmiało polecić. Inawera i maiart to nasze rodzime firmy, capella z USA (ona jest najmniej wydajna). Chłodzik to coolada/ws-23. Jak najbardziej można łączyć chłodzik ze słodzikiem. Słodzik to sukraloza (Capella super sweet, TPA sweetener), jako zamiennika można użyć też etylomaltolu.

Wild Cherry Capella w okolicach 15%
Pięknie dziękuję dobrodzieju <3 Zrobię najpierw na próbę 60/40 bo nie wiem czy większa gęstość będzie okej do tej góry (nowy Zeus) a słyszałem że jak nie jestem pewny najlepiej będzie jak dam 60/40. Palę tylko dla smaku więc mam nadzieję że będzie okej :D Jutro przyjdą mi aromaty, zdam relacje w najbliższych dniach!
ODPOWIEDZ