Posiadam klon Zeus X na druciane grzały.
Pojawiła się opcja dokupienia bazy na siatkę i tak się zastanawiam co jest lepsze.
Vapuje od miesiąca i niemam doświadczenia.
Co jest lepsze??
Sorki, miało być w szybkich pytaniach.
Siatka, czy drut?
- VLAD
Re: Siatka, czy drut?
Może raz na jednym parowniku udało mi się uzyskać na tradycyjnych grzałkach taki smak jak na Meshu. Także zdecydowanie Mesh. Prostota i szybkość wykonania setupu, nikłe szanse na problem z transportem.
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
-
No i o to mi chodziło. Podejrzewam też, że moje problemy smakowe z własnoręcznie mieszanymi samogonami zostaną rozwiązane.
Dzięki.
Dzięki.
- VLAD
A co to są za promblemy?
-
Rozmieszałem 7 smaków i tylko miętowy A&L i heisenberg VV nadają się do vapowania. Reszta nie ma smaku owoców tylko jakieś dziwne posmaki nie wiem czego.
Pierwszy raz to robiłem, ale wszystkie proporcje procentowe zachowane, tak jak na forum jest napisane.
Czytałem tematy, gdzie ludzie mają podobny problem z samogonami, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi dlaczego się tak dzieje.
Wszystko jest wymieszane zgodnie z zaleceniami i odleżakowało około dwóch tygodni, myślę więc o zmianie parownika.
Pierwszy raz to robiłem, ale wszystkie proporcje procentowe zachowane, tak jak na forum jest napisane.
Czytałem tematy, gdzie ludzie mają podobny problem z samogonami, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi dlaczego się tak dzieje.
Wszystko jest wymieszane zgodnie z zaleceniami i odleżakowało około dwóch tygodni, myślę więc o zmianie parownika.
- VLAD
Zdecydowanej różnicy nie odczujesz. Mesh trochę tak jakby wyostrza smaki, zwłaszcza słodki, przynajmniej Kylin M. Ale mnie to pasuje. Czytałem Twój wątek na salonie i ja obstawiam, że albo dałeś za mało tego aromatu, albo te aromaty są z tych, które solo mogą być słabe, tak jak np TPA. Niedawno odpaliłem squonka, co prawda parownik to jakieś kitowe dziadostwo, nigdy nie pamiętam nazwy tego zasilania, ale syf kiła i mogiła na zwykłych grzałkach. Nie wiem czy pamiętasz czarno-białe telewizory, ale między Meshem a tradycyjnymi drutami, różnica dla mnie jest taka, jak między czarno-białym telewizorem, a kolorowym. Albo pierwszymi kolorowymi kineskopowymi, a Full HD. Nie wrócę już do drutów.
- bo71rys
Zgadzam się w 100%. MESH RULES
Posiadam dwa Profile Unity, Profile M, DOOM'a i jeszcze jakieś.
Profile Unity w użyciu od dobrych kilku miesięcy.
J/w, do drutów nie wracam.
Pochmurnie pozdrawiam.
-
Kupiłem okazyjnie oryginalnego Zeusa X mesh i mieliście racje. Jest dużo, dużo lepiej.
Dzięki.
Dzięki.